Promotiemedewerker

Solliciteer nu

Promotiemedewerker

ZonnepanelenPlus Venray

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Geen ervaring vereist; wel ben je leergierig en betrokken
 • Je kunt en wilt graag in een team werken, maar je kunt ook zelfstandig aan de slag
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent gemotiveerd, doelgericht, consistent en overtuigend
 • Je ziet er representatief en verzorgd uit
 • Minimaal 2 dagen in de week beschikbaar; werktijden zijn van 14:00 - 19:00/ 20:00 uur

Wat krijg je?

 • €13,50 - €30,00 per uur (afhankelijk van kennis en ervaring) + bonusregeling
 • 12 tot 32-urige werkweek (stage, parttime/fulltime, onbepaalde of bepaalde tijd, freelance/ZZP: het is allemaal mogelijk!)
 • De mogelijkheid om je werkdagen en -tijden variabel in te delen
 • 25 vakantiedagen o.b.v. fulltime dienstverband
 • Volledig inwerktraject over het product en werkwijze + doorgroeimogelijkheden naar Teamleider
 • Reiskostenvergoeding en personeelskorting
 • Leuke teamuitjes en incentives
 • Een leuk en gedreven team van medepromotors

Wat doe je?

 • 70% Wijken bezoeken en leads verzamelen/genereren
 • 20% Samenwerken en gemeenschappelijke doelen nastreven
 • 10% Trainingen en evenementen bijwonen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Promotiemedewerker bij ZonnepanelenPlus ben je verantwoordelijk voor het actief genereren van leads voor de verkoop van zonnepanelen. Dit doe je door middel van directe marketing, oftewel 'Door2Door', in woonwijken. Jouw taak is het spotten van goede leads voor de Adviseurs van ZonnepanelenPlus, die vervolgens met de potentiële klanten in gesprek zullen gaan. ZonnepanelenPlus is op zoek naar Promotiemedewerkers die op pad gaan in de provincies Brabant en Limburg. Je kan zowel fulltime als parttime bij ons aan de slag en ook kun je dit doen naast je huidige studie, baan of onderneming. De baan is ideaal als eerste stap in de marketing- en sales sector.

Je wordt goed ingewerkt zodat je snel zelfstandig in staat bent succesvol kwalitatieve leads te genereren. Daarna ga je aan de slag met het overtuigen van de juiste mensen die mogelijk interesse hebben in zonne-energie. Je krijgt een bepaald gebied toegewezen waar je leads gaat genereren. Met behulp van een tablet houd je belangrijke informatie bij over de mensen die je spreekt. Je leert snel in te schatten bij welke huizen je de meeste kans maakt om leads te genereren. Het is een leuke manier om met mensen in gesprek te gaan en tegelijkertijd iets te leren over marketing, sales en duurzame energie.

Je maakt deel uit van een team van ongeveer twaalf collega’s. Je trekt er altijd met één andere collega op uit om leads te verzamelen. Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken, want samen met je team streef je naar gemeenschappelijke doelen. Daarnaast zijn er regelmatig trainingen en evenementen die je helpen je vaardigheden te verbeteren en meer te leren over de producten en diensten van ZonnepanelenPlus.

Als je het leuk vindt om contact te hebben met klanten en je het uitdagend vindt om hen te enthousiasmeren en te overtuigen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Promotiemedewerker

Op een leuke werkdag ga je met een collega de wijk in en lukt het je om veel leads te generen bij potentiële klanten. Dat geeft een voldaan gevoel!

Op een minder leuke werkdag is het koud en regenachtig weer. Je gaat toch de wijk in, maar het blijkt moeilijk om mensen te overtuigen. Hierdoor bereik je die dag niet het gewenste resultaat.

  • Kick-off op kantoor
  • Reistijd naar woongebied
  • Reistijd naar kantoor
  • Wijk bezoeken en leads genereren

Voorbeeld uit de praktijk

Tijdens een gesprek met een potentiële klant blijkt dat er een grote boom aan de zonkant van zijn huis staat, waardoor het niet rendabel is om zonnepanelen te installeren. Wat doe je?

In zo'n situatie is het belangrijk dat je de klant vriendelijk en professioneel informeert over waarom het niet mogelijk is om aan zijn wensen te voldoen. Bij ZonnepanelenPlus leren we jou om goed onderbouwd en met kennis van zaken te communiceren. ZonnepanelenPlus voorziet jou van de nodige technische kennis en inzichten, zodat je de klant duidelijk kunt uitleggen waarom bepaalde opties wel of niet mogelijk zijn. Daarnaast moedigen we je aan om actief mee te denken en alternatieven te bieden, zoals andere duurzame energieoplossingen, om de klant alsnog te helpen zijn doelen op het gebied van duurzame energie te bereiken.

Groeipad

Naast teamtrainingen zijn er mogelijkheden tot individuele (functiegerelateerde) opleidingsmogelijkheden. Deze worden jaarlijks besproken met de leidinggevende aan de hand van het persoonlijk ontwikkelplan.

Promotiemedewerker

Werken bij ZonnepanelenPlus

ZonnepanelenPlus bestaat ruim tien jaar en is marktleider in het segment van kwalitatief hoogwaardige zonnepaneleninstallaties. Het bedrijf levert maatwerk met persoonlijke aandacht voor de klant. Om dit te kunnen bieden ontwikkelt ZonnepanelenPlus zich continu op het gebied van deskundigheid, zowel van het bedrijf als geheel als van de mensen die er werken.

Het hoofdkantoor is gevestigd in het Noord-Limburgse Venray en van daaruit worden alle installaties in heel Nederland gecoördineerd. De installateurs van ZonnepanelenPlus en aangesloten installateurs zijn werkzaam in alle regio’s in Nederland. Als importeur is het bedrijf hierdoor goed in staat om regionaal te weten wat er speelt.

 • Hoofdkantoor in Venray
 • Gemiddelde leeftijd 35 jaar
 • 40% / 60%
 • Voor kantoorfuncties is hybride werken mogelijk

Collega's

Janneke Dormans - Senior Back office medewerker / Project begeleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde dichter bij huis werken met meer flexibiliteit. ZonnepanelenPlus bood mij een goede werk privébalans aan. Ze kijken heel goed naar de persoon die je bent en laten je uitblikken in je functie.

Wat was je vorige baan?
Office/ Accountmanager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tekenen en aquarellen.

Remco Struik - Duurzaamheidsadviseur (buitendienst)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De professionaliteit en specialialisatie van het bedrijf sprak me erg aan. Vervolgens bleken er ook nog allemaal hele fijne mensen te werken.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager - Castel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen en wijn drinken met vrienden en familie.

Djoey van Hoffe - Meewerkend Voorman

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar meer uitdaging en een bedrijf waar kwaliteit hoog aangeschreven staat. Toen werd ik gebeld dat ze bij ZonnepanelenPlus op zoek waren naar een leidinggevende Monteur. Na mijn sollicitatie zat het gevoel gelijk goed.

Wat was je vorige baan?
Leidinggevend Monteur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben drie keer per week te vinden op het voetbalveld en in de zomer ga ik graag naar het water om te varen.

Sollicitatieproces

Digitale kennismaking met Recruiter
± Binnen 1 week
Eerste gesprek met leidinggevende (en evt. een collega)
± Binnen 5 dagen
Aanbod
± 1 tot 2 dagen
Je hebt de baan!

Interessante baan?

Solliciteer nu